• farahmandf92@gmail.com
  • اهواز، کیانپارس، خیابان 13 غربی، درمانگاه فرهنگیان

آنچه در مورد گفتاردرمانی باید بدانید

  • ۲۱۷

یک گفتاردرمانگر می تواند به کودکان مبتلا به انواع مختلف مشکلات گفتاری و همچنین مشکلات زبانی مانند نارساخوانی و دیس پراکسی (دیس پراکسی یک اختلال عصبی است که بر توانایی فرد در برنامه ریزی و پردازش وظایف حرکتی تأثیر می گذارد) کمک کند.

یک گفتاردرمانگر می تواند به کودکان مبتلا به انواع مختلف مشکلات گفتاری و همچنین مشکلات زبانی مانند نارساخوانی و دیس پراکسی (دیس پراکسی یک اختلال عصبی است که بر توانایی فرد در برنامه ریزی و پردازش وظایف حرکتی تأثیر می گذارد) کمک کند.

  • گفتاردرمانی می تواند مهارت های ارتباطی را در کودکان با مشکلات زبانی بهبود بخشند.
  • اگر کودک شما در خواندن و هجی کردن مشکل دارند، گفتار درمانی پاسخ واضحی به نظر می رسد. بسیاری از افراد تصور می کنند گفتاردرمانگرها فقط با افرادی کار می کنند که در تولید برخی صداها (بیان) مشکل دارند و یا دچار لکنت هستند.

گفتاردرمانگران این مسائل گفتاری را برطرف می کنند. اما همچنین به کودکان در زمینه مشکلات گفتاری و نوشتاری از جمله مشکلات دیگر مانند، نارساخوانی، دیس پراکسی و اختلال پردازش شنوایی کمک می کنند. با تعاریفی که تا به اینجا بیان شد یک گفتاردرمانگر با دقت بیشتر، یک آسیب شناس گفتار زبان (SLP) نامیده می شود.

گفتار درمانی چگونه تاثیر می گذارد؟

گفتاردرمانگر می فهمد که فرد چه نوع مشکل زبانی دارد. آنها تعیین می کنند که چه چیزی باعث ایجاد آن مشکل شده است و در مورد بهترین روش درمانی تصمیم می گیرند. گفتاردرمانگر ممکن است با کار کردن یک در یک با آنها ، در گروه های کوچک یا در کلاس، به بچه ها در ایجاد مهارت کمک کند.

مشکلاتی که ممکن است در افرادی که نیاز به گفتاردرمانی دارند، پیش آید:

  • مشکلات بیان: صریح صحبت نکردن و خطا در صداها
  • مشکلات تسلط: مشکل در جریان گفتار مانند لکنت زبان
  • تشدید یا مشکلات صوتی: مشکل در میزان صدا و کیفیت آن
  • مشکلات تغذیه دهان و دندانمشکل در خوردن غذا ، بلعیدن و ریزش آب

SLP یا درمانگر می تواند به درمان موارد زیر کمک کند:

  • مشکلات زبان پذیرایی: مشکل در درک (دریافت) زبان.
  • مشکلات زبان رسا: مشکل در صحبت کردن (بیان) زبان.
  • مشکلات زبان عملی: در استفاده از زبان به روشهای مناسب اجتماعی مشکل دارید.

SLP از استراتژی های متناسب با چالش خاص هر کودک استفاده می کند. استراتژی ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • فعالیت های مداخله زبانی: این فعالیت ها مهارت های مختلفی را ایجاد می کنند، از جمله مدل سازی و بازخورد دادن به کودکان. درمانگر ممکن است از تصاویر و کتابها یا از روش بازی درمانی استفاده کند. او همچنین ممکن است از تمرینات زبان برای تمرین مهارت بهره مند شود.
  • فن بیان: درمانگر صداهایی را که کودک با آنها مشکل دارد مدل می کند. این ممکن است شامل نشان دادن نحوه حرکت زبان برای ایجاد صداهای خاص باشد.
  • درمان تغذیه و بلع: درمانگر تمریناتی برای تقویت عضلات دهان به کودک می آموزد. که ممکن است شامل ماساژ صورت و تمرینات مختلف زبان ، لب و فک باشد. وی همچنین ممکن است از بافت های مختلف غذایی برای تشویق به آگاهی هنگام غذا خوردن و بلع استفاده کند.

فواید گفتاردرمانی:

_گفتار درمانی می تواند به بچه ها کمک کند یاد بگیرند که واضح تر صحبت کنند. اتفاق این موضوع به آنها کمک می کند تا اعتماد به نفس بیشتری داشته و از گفتگو با دیگران ناامید نشوند. کودکانی که دارای مشکلات زبانی هستند می توانند از لحاظ اجتماعی، عاطفی و تحصیلی از گفتاردرمانی بهره مند شوند.

_گفتاردرمانی می تواند به کودکانی که مشکلات خواندن مانند نارساخوانی دارند، کمک کند تا اصوات خاص در کلمات را بشنوند و تشخیص دهند.

_مهارت و بچه ها را به خواندن تشویق کنید.

_گفتاردرمانی به ویژه هنگامی که بچه ها در اوایل شروع زندگی شان هستند بسیار مفید است. در یک مطالعه، 70 درصد از کودکان پیش دبستانی با مشکلات زبانی، که گفتاردرمانی را گذرانده اند، توانسته اند مهارت های زبان خود را بهبود ببخشند.

نتایجی که می توانید از گفتاردرمانی انتظار داشته باشید:

کار کودک شما با یک گفتاردرمانگر ممکن است ماهها یا حتی چند سال طول بکشد. طولانی شدن جلسات درمان به نیاز فرزند شما بستگی دارد. البته در طول درمان شاهد بهبودی در مسائل فرزندتان خواهید بود. اگرچه به یاد داشته باشید که طول درمان نمی تواند فرزند شما را صد در صد بهبود بخشد. مسئله اساسی گفتار یا زبان همچنان وجود خواهد داشت.

درمانگر باید راهکارهایی برای مقابله موثرتر با موانع به شما و فرزندتان ارائه دهد. درمانگرها به شما فعالیت هایی می دهند تا در خانه تمرین کنید و مهارتهایی را که فرزندتان در کلاس می آموزد را تقویت کنید. بچه هایی که بیشترین پیشرفت را دارند، کسانی هستند که در طول ساعت روز درگیر درمان می شوند.

مهم است که گفتاردرمانگر و کودک شما مطابقت خوبی داشته باشند. گفتاردرمانگر باید تجربه کار با بچه هایی با موضوع خاص فرزند شما را داشته باشد. البته توجه فرمایید که استفاده از روش گفتاردرمانی، فقط یکی از روشهای کمک به کودکی است که دارای اختلال یادگیری مربوط به زبان و گفتار است.

در انتها نکاتی که بیان می شود را در نظر داشته باشید:

  • گفتاردرمانی یک راه حل سریع نیست. این کار نیاز به تمرین مداوم در طی ماهها یا حتی سالها دارد.
  • انتخاب مرکز کلینیک گفتار درمانی مناسب که تجربه کار با بچه هایی، با موضوع کودک شما را داشته باشند، مفید است.
  • انجام تمرینات پیوسته در خانه بعد از برگزاری کلاس ها، می تواند گفتار درمانی را موثرتر کند.
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

درباره کلینیک

این کلینیک واقع در کیانپارس،خیابان سیزده 13 غربی ، درمانگاه فرهنگیان آماده خدمت رسانی در موارد زیر به همشهریان عزیز می باشد. *اختلالات رشدی زبان (دیر زبان باز کردن کودک) *اختلالات زبانی ناشی از عقب ماندگی ذهنی،کم شنوایی،اتیسم و سایر اختلالات دوره رشد *لکنت و ناروانی در گفتار *اختلال در خواندن و نوشتن املا و انشا (کودکان مدرسه رو) *اختلال در تلفظ و کلام کودکان

ساعات کاری کلینیک

  • شنبه تا چهارشنبه 15:00-21:00
  • پنجشنبه 15:00-19:00
  • جمعه تعطیل می باشد